hu.png gb.png
 
SZÜNETMENTES ÁRAMFORRÁSOK
Általában az UPS-ek teljesítményét VA-ben (VoltAmper: A látszólagos teljesítmény mértékegysége) határozzák meg a gyártók. Ezért a kapott paraméterek alapján, két módszer is adódik, hogy a szükséges UPS teljesítményt VA-ben is meghatározzuk. Ha a teljesítmény igényt Watt-ban kapjuk, akkor ezt elosztva 0,7-tel jó közelítéssel megkaphatjuk az eredményt. Amennyiben a mért áramerősség áll rendelkezésünkre, akkor ezt 230-cal megszorozva kaphatjuk meg a szükséges UPS teljesítményt. A felvett áramerősség vagy a teljesítmény (VA-ben vagy Watt-ban) általában fel van tüntetve a védendő berendezés tápegységén.
 
PSP.jpg
Off line
A legalacsonyabb árfekvésű berendezés az Off-line UPS, amely továbbítja a bemenetén található tápfeszültséget a kimenetre, miközben folyamatosan figyeli azt, és inverteres (akkumulátoros) üzemmódra kapcsol, ha az értékek kívül esnek egy meghatározott tartományon, vagy áramkimaradás lép fel. Az Off-line UPS sem feszültség, sem frekvencia korrekciót (stabilizálás) nem végez és a hálózat jelalak torzulásait is átadja a védett berendezéseknek. A bementén pedig, a fogyasztók által okozott torzítások is jelentkeznek, ami többlet áramfelvétellel jár. Akkumulátoros üzemmódban az UPS kimenetén viszonylag nagy torzítású "kvázi szinuszos" jelet találunk. Az Off-line UPS kimenetén akkumulátoros üzemre kapcsoláskor 2-6 ms-os átkapcsolási idővel számolhatunk, ami a fellépő tranziensek miatt nem minden fogyasztó számára (pl. hálózati eszközök) elfogadható.
PSP 500 - 650VA
nxa.jpg
Online
Az Online, kettős konverziós UPS stabil, átkapcsolásmentes, és akkumulátor használat nélküli tápellátást biztosít még akkor is, ha a bemeneti paraméterek széles határok között változnak. Maximális futásidőt biztosítva ezzel a védett berendezéseknek, és hosszú élettartamot biztosítva a csatlakoztatott akkumulátoroknak. A berendezés kimenete független a bemenetén található jeltől, azonban szinkronizált ahhoz, hogy az inverter hibája esetén az áthidaló ágra (bypass) való kapcsolás biztosított legyen.
Egyfázisú berendezések
GXT3 700 - 3000VA rack/tower
GXT3 5kVA - 10kVA rack/tower
GXT3 10kVA tower

Háromfázisú berendezések
NXC 10 - 40kVA
NX 30 - 60kVA
PSI.jpg
Line interactive
A Line-Interaktív UPS is tulajdonképpen Off-line üzemmódban dolgozik, azonban bizonyos mértékű feszültség korrekcióra (stabilizációra) is képes a beépített áramköröknek köszönhetően. A Line-Interaktív UPS kimenetén Inverteres üzemmódban az árfekvéstől és a gyártó szándékaitól függően "kvázi szinuszos", vagy tiszta szinuszos jelet találunk.
PSA 500VA - 1500VA
PSI 1000 - 3000VA
APM.jpg
Moduláris technológia
Minden egyes 30kVA-es egység egy kompakt UPS-nek tekinthető, amely független vezérlővel, egyenirányítóval és inverterrel rendelkezik. A max. 5 modul fogadására alkalmas UPS rack tartalmazza a be-, és kitáp fogadó kapcsokat, a manuális és automatikus kerülő bypasst és egy központi kijelzőt. A berendezés kettős konverziós technológiájú, tehát normál üzemmódban az inverterek táplálják a fogyasztókat. A javítási idő 1 kiegészítő modul megvásárlása esetén elhanyagolható, szakszervizzel történő telefonos konzultációt követően akár a helyi személyzet által is biztonságosan elvégezhető. 1 egység költsége csak töredéke egy hagyományos UPS tartalék alkatrészkészlet költségének. A berendezés támogatja a generátorbarát, lágy átterhelési üzemmódot. Már 30% terhelés esetén 95-96%-os a rendszer hatásfoka, ezáltal rendkívül kedvező üzemeltetési költségei vannak a hagyományos UPS technológiákkal szemben.
Moduláris berendezés
NXr/APM moduláris UPS 30 - 150kVA/rack szekrény
PRECÍZIÓS KLÍMABERENDEZÉSEK
Extrem.jpg
A számítástechnikai eszközök gyors bővülése egyre nagyobb teljesítményű és hatékonyságú hűtést von maga után. Ez meglévő rendszereknél és infrastruktúránál sokszor igen nehézkes feladat, melyre megoldást nyújthatnak az extrém hűtési lehetőségek, legyen szó akár szekrényklímáról, mely az egész helyiséget hűti, vagy akár konkrét RACK szekrényekről, mely esetben csak a szekrényben lévő eszközök hűtése a cél.
 
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.